Mobilyaların Ömrü

Eskiden insanlara değer verilir, eşyalar kullanılırdı. Şimdi eşyalara değer verilip, insanlar kullanılıyor ve Mobilya, pahalı bir yatırım araçı olarak görülüyor.. Küçük bir eviniz bile olsa rahat olmak ve istediğiniz gibi görünmesini sağlamak için kimi eşyalara ihtiyacınız vardır. Fakat bu eşyaları sık sık değiştirmek zorunda kalmayı kimse istemez. Çünkü Pahalı ürünlerdir. Bu nedenle Eşyalarınızın ömrünü mümkün olduğunca çok birazda kullanıma ve önemli ipuçlarını gerek vardır. Bu ipuçlarını biraz gözden geçirmeye ne dersiniz;

1.Mobilyalarınızı sürüklemeyin veya çekmeyin.
Bir mobilyaya yapılabilecek en kötü tutum birilerini onu olduğu yerden başka yere çekmesidir.
Bu sadece yerdeki parkelerin zarar görmesine değil, mobilyanın bağlantı noktalarının gevşemesine ve zarar görmesine neden olur. Eğer bir mobilyanın yerini değiştirmek istiyorsanız, onu taşımalısınız. Biliyorum Koltuk gibi ağır parçalar söz konusu olduğunda bunları tek taşımak pek mümkün değil bu sebeple yardım almalısınız.

2.Mobilyaların eklenti yerlerini düzenli olarak sıkın
Eşyalarınızın yerlerini çok fazla değiştirmiyor olsanız bile, genel kullanım sonucu da genel olarak eklemler zamanla gevşeyebilir. Kullanıma göre ayda bir kontrol etmeli ve sıkmalısınız.. Onları temiz tutmak kadar, bağlantı bölgelerini sıkmak da eşyalarınızın genel görünümlerinin düzgün ve ömürlerinin uzun olmasını sağlarsınız.

3.Temiz tutun
Eşyalarınızı toz, kir çay, kahve lekelerinden korumak, ve eşyalarınızı uzun seneler boyunca ilk gün ki gibi görünmesini sağlayacaktır. Toz ve kir küçük, ancak görünür çiziklere neden olabilir ve bunlar eşyalarınızın zamanla pis ve soluk olmasına sebep olur. Mobilyalarınızın Üzerlerini herhangi bir şey döküldüğünde de çabucak temizlenmelidirler çünkü sıvılar hem lekeye hem de istenmeyen kokulara neden olur.

4.Mobilyalarınıza Uygun temizleyiciler kullanın
Giyim de ve yer temizleyicileri gibi döşemelik kumaşların da kendine göre özgü temizlik ürünleri vardır. Bu nedenle Her zaman parçalar için uygun temizlik ürünleri kullanmaya ve ‘tüm yüzeyler için’ türü ürünlerden uzak durmaya dikkat etmelisiniz.. Döşemelik malzemeler türüne bağlı olarak özel temizlik gerektirir deri, yün, pamuklu, keten gibi… Ahşap mobilyaların da kendine özel temizlik ürünleri bulunmaktadır.

5.Mobilyalarınızı Direkt güneş ışığından koruyun
Direkt gün ışığı, kumaş kaplı mobilyaların ve giyimde bile solmasına ve görünümünün bozulmasına neden olur. Bazı odalarda bu durumu kontrol altına almak zordur, bu yüzden en iyi yöntem günün en güneşli saatlerinde perdeleri kapatarak Işığın filtrelenerek içeri girmesini sağlayan pencere ürünlerini kullanmak bir alternatif olabilir ve böylece kendinizi de karanlıkta bırakmamış olursunuz…

6.Mobilyaların Düşmanı Nem
Nem ve rutubet her türlü mobilyanın bir numaralı düşmanıdır. Zamanla çürümeye ve küflere neden olur. Eğer evinizde rutubet varsa ve buna rağmen evinizi değiştiremiyorsanız en azından bir hava filtre cihazı kullanarak evin içindeki havayı daha ılıman bir hale getirebilirsiniz.