2017 YILININ  KIŞ KOMBİNLERİ

Kış mevsimi Sıcacık evinde olanlar için çok keyifliy’ken çalışmak zorunda olanlar ve özellikle benim gibi İstanbul gibi bir yerde trafik ve araç ayrı bir zorluk olmaya  devam ediyor.

Kar yoğun yağdığı zaman ve ara battığımız zamanlarda stilimiz den biraz ödün vermiş olabiliriz. Tamamen batmadım ama ayakta da değilim. Yoğun kış şartlarında üşümemek ve kendimizi sakatlamamak için aldığımız önlemlerle moda ile çelişki yaratıyor.

Size öncelikli söyleyeceğim tarz olmak için ince mevsim şartlarına uygun olmayan kıyafetlerle sokağa çıkmayın. Üşümek; vücudunuz ve  sizinle aynı fikirde olmayabilir. Bunun yanı sıra mevsime uygun ayakkabı seçimi yapın. Ve kaymayan taban olmasına dikkat edin. Burkulma, kırılma riskine karşı topuklu ayakkabı giyinmekten kaçının. Son olarak en çokta sosyal hayatın içinde olan kişiler olarak elleriniz cebinizde veya telefonunuzla meşgul şekilde yürümeyin. Bunlar; düşme, kırılma durumlarında sakatlanma riskini daha fazla  arttırıyor.

Alacağınız bütün bu önlemlere rağmen zorlu kış şartlarında karda kıyamette şıklığınız ve zarifliğiniz’den ödün vermemek aslında çok kolay  Nasıl mı? Şimdi Sizlere 2017’kışında tarz olmak nasıl olur anlatıyorum. Hazırmısınız?

1.Dört Dörtlük Atkı-Şapka-Eldiven-Çorap Kombini

Şiddetli koyu kış  karşısında en sağlam duruşunuzu sağlamak için, küçük bir önlem hem de bir moda atağı  yaparak atkı, fötr yada ponponlu şapka, eldiven ve çoraplar almanızı tavsiye ederim. Soğuk havalarda en hassas bölgelerimiz boynumuz, kulaklarımız, ellerimiz ve ayaklarımızdır. Bu kişiye göre de değişiklik gösterebilir. Benim en çok ellerim ve ayaklarım üşür. Normalde şartlarda insanlar en çok ısıyı ayaklarından kaybeder ve buda tüm vücudu etkiler. Bu bölgelerimizi soğuktan korumanın en şık yolu da yünlü aksesuarlar ve Yünlü çoraplar Neden yılbaşlarında insanlar sevimli hediye olarak noel baba figürlü yada sıcaklığı hissettirecek çoraplar hediye ederler.

Atkı-bere-eldiven-çorap kombini

2.Kazaklar

Kışın olmazsa olmazı  gözde yumoş kazaklar, karlı günlerin ve yalnızlık acısı çekenlerin  sarılmalık eşyası değil mi? Size tavsiyem kış yeterince siyah diyorlar  zorlu şartlardan dolayı ama beyazken daha ayrı bir manzara ve insanın içine farklı duygular getirse de  sade kazaklar yerine desenli ve renkli olanları tercih edin derim. Oversize kazaklar tercih edin derim.Şuan sezon oldukça talep görüyor. İçlerine daha sıcak tutması için ince çıtçıtlı badiler de giyebileceğiniz için oldukça pratik.

 

 3.O zaman renk

Hadi birazda kışın sadeliğine ve saflığına renk katmaya ne dersiniz; Kış ne kadar yoğun olursa olsun, dünyada yaşananlar ne kadar karanlık üzücü  olursa olsun, ihtiyacımız olan bir fırça ve bir palet ve ortaya renkli manzaralar çıkarmak. Hem kim demiş  “kışın koyu renk giyilir” diye. Hele ki renkli ve desenli montların ve kabanların  moda olduğu ve talep gördüğü 2017 sezonunda.

 4.Ne kadar Uzun Kıyafet ve Bot  O kadar İyidir Kombini

Kar kalınlığının belli bir sınırın üstünde olması dizüstü botlarının da bu kışın trendlerinden olması da bir yerde tesadüf oldu bu sezon için. Ayaklarınızı ve bacaklarınızı minimum seviyede sıcak tutmanın yanı sıra şıklığınızı devam ettirmek’de  bu kombin de mümkün.

5.Feminen Tarzlar Yaratın

 Kışın ve tarzın en sert hamlelerini yaratıp kullandığınızda parçaların en sert tarzıyla cevap vermelisiniz. Böyle bir tarzda postal giymekten; babanızın, erkek kardeşinizin, yada  sevgilinizin kıyafetlerini ödünç alabilirsiniz. Feminen parçalarla yeni tarzlar yaratmak sizin elinizde aslında…