1) Ulubey Kanyonu: Ulubey Kanyonu, dünyada ki en büyük kanyonlar arasında 2.sıradadır. Birincisi ABD ‘de bulunan Arizona eyaletindeyken ikincisi olan Ulubey Kanyonu, Türkiye ‘de Uşak ilimizdedir. Kanyonun uzunluğu 45 km’dir ve derinliği 50-170 cm arasında yer yer değişiklik göstermektedir. Kanyonların oluşumunda kuru hava etkilidir ve bu kanyonumuz çevresinde ki Dokuzsele deresinin kirliliğinden ve hava kirliliğinden dolayı turizme açılamamaktadır. Ancak ileri yıllarda çevresindeki dereler de temizlendikten sonra turizme açılması bekleniyor. Ancak kanyonun tepesine Kanyon Seyir Terası yapılmıştır. Burada oturup kafeteryadan yemek alıp yeme yiyebilir veya kahve, çay tüketebilirsiniz. Eğer yükseklik korkunuz yoksa mutlaka gitmenizi tavsiye ederim.
2) Pamukkale Travertenleri: Pamukkale travertenleri Denizli’de bulunur. Tamamen doğal oluşumun etkisiyle olan bu doğa harikası sıcak su kaynaklarının doğal yollarla traverten yataklarına gelerek yüzeye çıkması ile oluşmaktadır. Bölgede 35-100 derece arasında değişiklik gösteren 17 adet sıcak su alanı vardır.
3) Peri Bacaları: Peri bacaları, yağmur rüzgar ve sel sularının tüflerinden oluşan yapıyı aşındırarak gerçekleşen koni şeklindeki yapıdır. Türkiye ‘de Kapadokya bölgesinde bulunur. Kapadokya turizme katkı sağlayan bir şey daha var ise oda balon turudur. Fiyatları biraz yüksekte olsa kesinlikle deneyimlemenizi öneriyorum.
4) Borçka Karagöl : Türkiye ‘nin eşsiz güzelliklerinden biri olan Karagöl, Artvin Borçka da bulunmaktadır. Tamamen yeşil bir cennet denilebilir. Fotoğraf çekilmeyi seven insanlar içinse harika bir yer. Karagöl de konaklama yeri olarak en yakın 15-20 km kadar uzaklıkta oteller bulunuyor ancak Karagöl’ e gitmişken tabiki göl kenarında kamp yapmak daha zevkli olucaktır.
5) Yüzen Adalar: Bingöl’ün Solhan ilçesinde bulunan, Turna gölünün üstünde bulunan yüzen adacıklar değişik bir doğa olayıdır. Gölün çevresinde bulunan uzun ve sık otların yakılmasıyla keşfedilmiş alan, ‘”Yüzen Ada” adını almıştır.
6) Oylat Mağarası: Bursa ‘nın İnegöl ilçesinde bulunan bu mağara çok özel bir mağaradır. İnegöl merkezden 19-20 km uzaklıkta bulunuyor. Oylat Mağarası, fay hatlarından oluşmuştur ve 3 tane fay hattı bulunmaktadır. Depremler sonrasında suların aşındırmasıyla oluşan Oylat Mağarası, oyuklardan damlayan suların oluşturduğu sarkıt ve dikitleri ile ünlüdür. Bu sarkıt ve dikitlerin bir santimetresinin oluşabilmesi için yaklaşık 17 sene geçmesi gerekiyormuş ve Oylat Mağarasında bu sarkıt ve dikitlerden boyları 7 – 8 metre civarında olanlar vardır, bu da basit bir hesap yaparak 11 bin yıla tekamül eder. Bursa’ ya gidildiğinde kesinlikle görmenizi tavsiye ettiğim bir yer.
7) Yedigöller Milli Parkı: Yedigöller Bolu’da bulunan bir doğa harikasıdır. Orman Denizini andıran bir görüntüye sahiptir. Bol yeşillikli bir alanı vardır.Anca her mevsimde ayrı bir güzeldir yedigöller. Dergilerde gördüğünüz bitki ve hayvan türlerinin bir çoğunu barındırır ve tam bir cennettir. Kamp yapmak isteyenlerin kamp yapabildiği istemeyenler içinse tesislerin olduğu bir alan vardır. Ve gidilmesi gereken yerlerin başında gelir.