Epoksi zeminler fabrikalardan çıkıp evlerimize girmeyi başardı. Genellikle sanayi alanlarında kullanılan epoksi, son yıllarda ev, işyeri, mağaza dekorasyonunda kullanılmaya başlandı. Mekana hijyen ve ferahlık gibi çok fazla özellik sağlamakta. Hatta beğendiğiniz bir tabloyu ya da bir fotoğrafı bile zemine uygulayabilirsiniz.
Epoksi; reçine esaslı, parlak ve sert görünümü sahip bir zemin döşeme sistemidir. 1980’lerde Türkiye’ye gelen epoksi kaplama sistemi sanayinin birçok alanında kullanıldı. Epoksinin kullanım yerleri yıllar içinde büyüdü. Artık ofisler, mağazalar, fabrikalar, oteller, hastaneler, evler ve okullarda bile yapılmaktadır. Son dönemlerde ev dekorasyonunda yenilik arayan mimarlar tarafından çok fazla tercih ediliyor.
Epoksi zemin kaplamalar evlerde genellikle en çok yatak odası, salon, koridorlar ve banyoda kullanılıyor. Duvarlara uygulanabilse de bu pek tercih edilmiyor. Kumlu epoksi banyo döşemelerinde ıslak zeminin kaymasını önlemek için kullanılmakta, garaj döşemelerinde ise lastik kaymasını önlemek için kumlu epoksi ya da portakal kabuğu dokulu kaplamalar uygulanır.
Epoksi için zararlı olan güneş ışınları, hava değişiklikleri ve yüksek sıcaklıktır. Bundan dolayı açık alanlara ve teraslara uygulanması sakıncalıdır. Sıcaklık ve hava değişiklikleri epoksinin zeminden ayrılmasına sebep olmakta. 60 derece sıcaklığa kadar etkilenmediği sürece ve güneş altında kalmadığı takdirde istenilen alanlarda kullanılabiliyor. Eğer epoksi zemin kaplama yapılacak alan 60 derecenin üstünde bir sıcaklık varsa bu alanlar için poliüretan katkılı olanlar tercih edilmektedir.