Neden Su Şişesi Arabanın İçinde Bırakılmamalı?

Bir çok insan arabasının içinde yemek yada içmek için bir şeyler bırakıyor. Özellikle her gün araba kullananların arabasında bir şişe su mutlaka oluyor. Oysa ki basit görülen bir su şişesi arabada tehlikeler yaratabilir. Belki garip gelebilir ama güneşli günlerde arabanın içinde bırakılan su şişesi arabada yangın çıkmasına neden olabilir.

Bu, bir itfaiyecinin başına gelmiş ve insanların dikkatli olması için başına gelen olayı herkesle paylaşmaya başlamış. Öğle yemeği molasına çıktığında arabasına su şişesi bırakan itfaiyeci döndüğünde arabanın orta bölümünden duman geldiğini fark etmiş. Gün tam olarak su şişesine temas etmiş ve şişenin altındaki koltuk kumaşı yanmaya başlamış. İtfaiyeciler sonradan su şişesi ve güneşin yangın çıkarma riskini test etmiş ve yine aynı sonuçla karşılaşmışlar.

Ateş yakmak için genelde güneşin altına büyüteç ve cam tutma hilesi herkes tarafından bilinir. Plastik şişedeki su da aynı etkiye sahip. Yangın yavaş oluşur ama yine de önlem almak gerekir. Bu yüzden, araba koltuklarına güneşli sıcak havalarda asla bir şişe su bırakılmamalıdır. Koltuğun altına yada güneş ışığının ulaşamayacağı başka bir yere bırakılmalıdır.